torsdag 26. januar 2012

Hva skuer mitt øye

Den første Blodbeger spiren!

Stemorspirer!
Nå er liksom våren igang!!! Weeeeeee!!!!
Pellisbarna fra august ifjord ble toppet for snart to uker siden.

En rosa pellis jeg kjøpte på BoGrønt ifjord. Den var litt skranten, men kommer nå på 8 forskjellige punkter.

Pellisbarn jeg laget av avklippet jeg fikk for 2 uker siden.

Potterosestiklinger. De har stått i snart 2 uker, og en har nå visnet. Så får vi se om de andre blir til noe, eller om det går samme veien med dem. Jeg har en plan for disse til sommeren, så jeg håååååper det blir noe av dem.

onsdag 25. januar 2012

Veranda planer

I år er året vi skal bygge oss en veranda. Dette er noe jeg gleder meg utrolig mye til. Endelig skal vi få en ordentllig plass ute hvor vi kan sitte litt skjermet. Vi har vei på 3 sider av tomta, hvor en er veldig trafikkert og en annen leder ned til resten av feltet hvor vi bor, så slik blir det en del trafikk der også.

Verandaen er tenkt på i 2 år og ifjord begynte vi å planlegge den for alvor. Den blir i forbindelse med inngangspartiet, så vi skal bygge ny trapp og greier. Nå leter jeg etter fine løsninger til rekkverk, levegger og plantekasser. En ting jeg har bestemt meg for, er at jeg har lyst til å montere armeringsnett som en del av leveggen og la den dekkes av klatreplanter.
I tiden fram mot påske blir det nok brukt mye tid på å få på plass alle detaljer rundt verandaen. Jeg elsker slik planlegging!!!

fredag 20. januar 2012

Huff, de skjærene

Idag har jeg kjøpt ny fuglemater. Vi har hatt et ganske så søtt hus hengende, men så viser det seg at skjærene har funnet ut hvordan de velter hele huset slik at all maten havner på bakken. Smarte skjærene! Ja, de er jo ikke bare et par stykker liksom, det er vel minst 10. Sist søndag fyllte jeg huset breddfullt med mat. Mandag morgen var det tomt. Da jeg kom hjem etter jeg hadde kjørt ungene til barnehagen kom jeg midt i skjærefesten. Det flakset ei diger sky av skjære fra bakken under fuglehuset.

Mulig jeg henger huset i rognene lenger unna huset. Så kan de få litt tørre brødsmuler o.l hvis vi har noe. Men det er nå en gang slik da, at det er småfuglene jeg har lyst til å ha i nærheten så jeg kan se på dem.
Vi har hatt bra med trafikk i ungenes hjemmelaga fuglemat. De fyllte hver sin kartong med forskjellig snacks, som rosiner, solsikkefrø, villtfuglblanding, havregryn, og peanøtter (usalta). Så helte jeg over smelta matfett. Det sto kaldt natten over. Så skar jeg ut to store vinduer i kartongen, og stakk en pinne gjennom slik at fuglene hadde noe å sitte på. Sååååå populære!! Nå er de tomme, så jeg har handlet inn, slik at vi kan lage nye i helga :)
Det er fredag, det er frihelg....Herlig!!!!! God Helg!!!!

torsdag 19. januar 2012

Man føler seg litt sprø..

da man holder på med potter og planter UTE midt i januar. Jeg må innrømme at jeg gikk og humret litt for meg selv, AV meg selv.
Midt i november var jeg nemlig på Plantasjen og oppdaget at de solgte ut alle rester i hagesenteret til 10 kr stykket. Siden det hadde vært en mild vinter så langt tok jeg sjansen. To klatreroser, "Golden Showers" og "Climbing Snow Princess", og to klematis "Piluu"/"Piilu" (jaja, er ikke helt inn i skrivemåter o.l) ble kjøpt...De ble satt i den kalde kjeller'n vår, og sto der til nå. Tenkte jeg skulle sjekke dem om det sto til liv, og jammen gjorde det det. Det hadde kommet nye skudd på begge rosene og den ene klematisen. Dessverre var den ene rosen og klematisen hardt angrepet av lus, så jeg tok de med ut, og ristet av lusene som best jeg kunne. Så klippet jeg ned rosene og den lusangrepne klematisen. Pakket de godt inn i strie og gravde de godt ned i snøen bak vedskjulet. Der smelter ikke snøen først og vårsola får ikke noe tak der i det hele tatt. Så får jeg bare se hvordan det går. Det er en fin vinter slik sett, så jeg antar at det vil gå bra. "Climbing Snow Princess" sto det H4 på, så den er jeg mest spent på.

Ellers sådde jeg stemor og blodbeger på mandag. Klippet ned potterosene mine, og satte stiklinger av dem. Aldri gjort før. Det er veldig mye prosjekter ala "Marita gjør ting hun ikke kan" for tiden. Men, man må jo bare prøve, ikke sant? :)
En stakkars skranten Fuchsia jeg "reddet" fra Plantasjen (nå høres det ut som om jeg handler fryktlig mye der, men gjør egentlig ikke det.. hehe) Den mest pjuskete Fuchsiaen på bordet, men jeg fallt så for den flotte blomsten, og det var ingen flere av samme sorten, så jeg tok den med hjem, gjødslet og stellet den. Den ble etterhvert kjempeflott. Og siden den har overvintret så fint i kaldkjeller'n i vinter, håper jeg å få til en superflott plante av den til sommeren igjen. Ta noen stiklinger av den også, kanskje..

mandag 16. januar 2012

Frø, frø og mere frø....

haha, ja, det føles sånn. På min vanlige fredagshandling, svippet jeg innom Plantasjen for å "se". De hadde satt opp hylle på hylle med frø, og drev og pakket ut såpotter og annet stæsj. Da jeg kom hjem, hadde jeg jammen fått frøene mine fra Impecta også, og da hadde jeg plutselig veldig mange søte frøposer. Mannen himlet med øya og tenkte nok sitt :) Ja, det kan nok bli en utfordring om et par måneder når alle vinduspostene er overfyllt av små babyplanter, men vi skal nok overleve.
Noe skal jeg så sammen med ungene lenger utpå våren. Jeg driver og planlegger et felt til fargerike, duftende og spiselige vekster i forbindelse med lekehuset. Der skal de få så, plante, vanne og passe på i stor grad selv. De hadde en flekk ifjord også, men jeg skjønte fort at det var altfor lite, for dette var noe de absolutt likte å drive med.
I helgen har vi hatt besøk av feen som på magisk vis får huset mitt til å skinne (les: svigermor) så idag kan jeg unne meg en tur ned i kjeller'n for å så stemor før jeg skal på jobb :)

Ha en fin dag!

torsdag 12. januar 2012

Endelig en tur ut

Idag kom jeg meg endelig en tur ut. Fikk ristet av snø på forskjellige busker, og ikke minst sopet snøen av drivhuset.
Jeg var så heldig at jeg arvet et lite drivhus i høst. Det er ikke stort, men akkurat passe til mitt bruk. Til våren skal det graves ut og settes ordentlig på plass, og det kommer til å bli kjempekoslig!
I buen er det rosene Flammentanz og Polstjärnan som skal regjere. De vokste bra ifjord med tanke på at Polstjärnan ble plantet i mai, og Flammentanz sommeren 2010, men frøs helt tilbake pga den kalde snøløse perioden vi hadde før jul i 2010.
Jeg må si jeg gleder meg ekstremt mye til sommeren i år!!! :)

tirsdag 10. januar 2012

Da erklærer jeg bloggen for åpnet

Da, endelig, erklærer jeg denne bloggen for åpnet. Det er sikkert et halvt år siden jeg opprettet den, men jeg har vært litt usikker på hva jeg skal bruke den til. Det er jeg fortsatt egentlig, men veien får bli til mens vi går. Jeg tror det blir myyyye hage, litt hverdagsliv krydret med andre krumspring, hihi.
HAGE var ihvertfall det jeg fikk lyst til å blogge om, siden vi endelig ifjord sommer (2011) begynte å bygge opp hagen rundt huset som vi har bodd i i 4 år. Det er ihvertfall et superspennende prosjekt vi har startet på. Vi har mange planer og mange drømmer, og heldigvis god tid :)

Igår kveld bestilte jeg første ladning med frø fra Impecta, så nå er jeg faktisk snart igang med årets haging. Akkurat nå ligger det en halv meter snø og dekker hagen ute, men inne kan den snart starte. Jeg bestilte i første omgang frø som skal sås i februar/mars. Åhh, jeg gleder meg, for det er maaaange år siden jeg sådde sommerblomster selv. Jeg sådde faktisk stauder i høst, som står ute i potter bak uthuset. Det er også et spennende prosjekt. Stauder har jeg aldri sådd før!

Jammen fikk jeg til å laste opp bilde også! Så da får jeg prøve meg på blogglister og sånne ting ikveld etter jobb :) Hvis det skulle titte noen innom, så ønsker jeg dere en flott ettermiddag og kveld!! :)