lørdag 30. mars 2013

Påsken nytes

Det er mange år siden vi har hatt en påske som i år, og enda flere år siden vi har dratt til fjells i påsken. Jeg hadde nesten glemt hvor fantastisk det er, selv om jeg ikke er den som er ivrigst til å gå på ski. I to dager nå har vi vært i Grimsdalen på Dovre, og det har vært et vær man bare kan drømme om, for ikke å snakke om skiføret! Herlighet, bedre kan man ikke få det :))
Langfredag fløt det forbi noen bomullsdotter på himmelen, men i dag, Påskeaften har vi ikke sett annet enn blå himmel.

Et hjerte i fjellheimen på andre siden av "dalen"


 
Men alt godt tar slutt, og vi velger å reise hjem i morgen, i håp om å slippe den aller værste trafikken. Det var alt annet en trivelig å kjøre oppover på onsdag. Vi måtte ta en stopp på Lillehammer for å trekke pusten og roe nervene. Så vi endte opp på Plantasjen der ei lita stund, og jeg fant meg noen stiklinger....mer om det senere :)
 
Nyt resten av påsken alle sammen!!



tirsdag 26. mars 2013

God Påske!!

 
En riktig god påske ønskes dere alle!!
Håper den blir full av solskinnsdager og avslapning!
Klemmer til de som ønsker det :)

søndag 24. mars 2013

Vårtegn fra Hedmark - uke 2

Denne søndagen må jeg si det var mer fornøyelig å ta turen ut for å kikke etter små vårtegn, enn det var forrige gang. Det er fortsatt kaldt om natten, men i går og i dag har det vært kjempefint på dagtid. Har et håp om at verandaen blir fri for snø i løpet av påsken.
 
 
 
I alle fall ingen snøkjærringer i sikte i dag, men fortsatt mye snø - selv om den kryper stadig lengre vekk fra garasjen.
 
Bare flekker som blir større og større, liker vi :)

Hengeselja er klar!
 
Syrinhortensiaen titter fram fra snøhaugen. Den har fått litt hard medfart og knekt her og der etter at ungene hoppet fra verandaen og rett i dette bedet i vinter.
 
 En rhododendronknopp har kommet til syne fra under snøen.

 Marihønehuset er ikke lenger borte i snø.
 
 
Foringsplassen til fuglene er iferd med å smelte og "falle sammen". De har hatt egen islykt i vinter, samt en isbolle hvor vi hadde frø, men den er helt borte. Neket har veltet - ja, det trengs i det hele tatt litt oppryddning her etter hvert :)
 
Flere vårtegn fra vårt langstrakte land kan du se ved å gå inn til Hagen i skauen
 
 


Kreative helgegleder


 
 
 
 
 
 
 
Ungene sto opp i dag og malte egg. Det var stor stas. Så nå ble det masse fin pynt til kvistene våre. Forrige helg prøvde vi å perle litt påskemotiver på frihånd. Det ble mye artig ut av det også. Pluss at de hadde lagd litt både på skolen og i barnehagen.
I går kveld slokket vi alle lamper og elektriske duppeditter, og deltok på Earth Hour. Det ble veldig naturlig å gjøre det i år, siden 1.klassingen vår hadde snakket mye om dette på skolen. Koslig var det også. Vi tente noen telys og det var helt stille i hele huset. Siden vi hadde det mørkt inne, la begge ungene merke til at himmelen ute faktisk ikke var helt mørk selv om klokka var 20.30 og vi fant ut at snart vil det være helt lyst ute på dette klokkeslettet. Deilig å tenke på.
 
Nå skal vi ut i solen en tur, før vi skal en tur på besøk til noen i nytt hus.
Jeg skal kikke etter vårtegn.....kan love at utsiktene til å finne noen, er myyye bedre enn forrige helg :)
Vi snakkes plutselig!
 
 

 



søndag 17. mars 2013

Vårtegn - uke 1

Hos I hagen ved skauen kan vi i ukene framover vise vårtegn fra hagene våre.
Jeg har slengt meg med, og her er "vårtegnene" første uke......
 
 
Jeg skulle ønske at jeg hadde skikkelige herlige vårtegn, som snøsmelting, krokus som stikker opp av snø og is.....ja, i det hele tatt. Men slik er det laaaaaaaangt ifra. Fra fredag ettermiddag har det snødd digre kjærringer her i Elverum i Hedmark. Forrige uke var det -19 og -20 flere morgener, så våren virker ganske fjern foreløpig. Men dette er jo egentlig helt normalt i mine trakter. Vi har bare blitt litt bortskjemt de siste to årene, med "hurtigvår".

Men jeg prøver alt jeg kan for å finne litt vårstemning. Så jeg har pyntet litt ved inngangen. Mangler bare noe løkblomster, men siden det er så kaldt, må jeg bare innrømme at jeg ikke gidder.
 

 
Inne i vinduskarmen er våren godt i gang. Lobeliaspirene vokser og trives. Samme med anisisopen.
Og blodbegerene begynner å bli store. Kjempemoro! :)
 
Bli med å vis dine vårtegn du også. Trykk på bildet under
 
 
 


torsdag 14. mars 2013

Påskeegg

Jada, det er ei stund til vi skal fylle påskeeggene, men det er moro med litt forberedelser :)
Som f.eks å forvandle et glorete påskeegg til noe som ser litt penere ut og som innbyr til å være en del av påskepynten i interiøret.
 


 
Dette var egentlig bare en test om det fungerte, men det ble nå ganske fint :)
Flere påskeegg blir lagt ut HER etterhvert som de blir ferdige, og du er hjertelig velkommen til å ta en titt :)
Håper dere har en flott torsdag!!


lørdag 9. mars 2013

Det spirer på benken min!

Blodbeger sådde jeg i midten av januar. De ble spiret fram på badegulvet, og siden har de stått under lysrøret over kjøkkenbenken. På søndag priklet jeg dem. Da ble de litt sure, men har kommet seg i løpet av uka.
 
 
 
Jeg klippet fuksiaene mine også, og fikk noen stiklinger.
De har stått på stuegulvet enn så lenge, men skal få plass i et nordvindu imorgen.
 
 
Også sådde jeg de første sommerblomstene;
 
Blå lobelia spiret først.
Sådde lilla og hvit også.....tror de kan flytte til benken imorgen, for idag tidlig hadde det begynt å skje ting i de pottene også :)
 
"Duftpetunia" - har egentlig glemt litt hvordan denne egentlig ser ut. Må sjekke hos Impecta - bare jeg husker det. Men jeg mener å tro at den blir i lilla toner og har små blomster.
 
 
Anisisop - disse frøene fikk jeg av Maria hos Et hageprosjekt
 
Paprika har jeg også sådd og priklet. Men jeg vet ikke helt hvordan det kommer til å gå med dem. De er så plaget med lus. Jeg sjekker og klemmer lus hver dag, enda er det noen der igjen neste dag. Jaja, noe skal det være. Ingen andre planter som er plaget - enda!
 
 
Imorgen har jeg planer om å så cherrytomater og bifftomater :) Mulig det blir noe mer også, spørs hvor fristet jeg blir. Det er jo rene lykkepillen å så!
 
Håper alle har en deilig lørdagskveld!
Vi har akkurat fått unger i seng, og nå skal jeg ta fram strikkinga - ja, dere leste riktig - strikking :)
Jeg har likså godt startet å strikke meg genser. Er snart ferdig med bakstykket og en arm. Da er det bare resten igjen :)
 
 
 
 
 


fredag 8. mars 2013

Helg!

Det har virkelig gått i ett de siste 3 ukene. Vinterferie, flytting av en hel butikk og denne uka har jeg prøvd å komme ajour med klesvask og andre huslige syssler igjen, ved siden av det vanlige.
Forrige lørdag dro jeg og lillesnuppa en tur til Plantasjen for å se om vi skulle kjøpe noe vårblomster. Syntes jeg fortjente det etter ei uke med jobbing dag og natt.
Lillesnuppa er tydligvis like glad i stæsj til hagebruk som meg, så vi endte opp med litt pynt som vi skal ha ute etterhvert også :)
 
Hvite perleblomster har jeg hatt lyst på lenge og nå står de her, fremdeles like fine, og gjør det koslig i stua vår.

 
Ruteliljer handlet jeg hos Mester Grønn. De står i kjøkkenvinduet.
 
Igår pyntet vi til påske....Det er mange år siden vi gjorde det, rett og slett fordi det varer så kort og jeg glemmer det. Men igår kom jeg på å dra opp det lille jeg har av påskepynt, så nå ble det så vårlig her atte :) Ja, det har virkelig vært vårlig ute i det siste også, men plutselig i dag tidlig var det -20. Brrrr...
 
Ellers lengter jeg etter skikkelig etter snøsmelting og bare veier. Er så lei denne vinteren. Det har vært blankholke hele vinteren, skikkelig ufyslig å kjøre på. Og nå gjør sola stålisen skikkelig polert på dagtid. Fremdeles ikke varmt nok til at den klarer å smelte vekk isen. 2-3 uker til så er vi forhåpentligvis der - midt i våren! Det blir deilig! Kan nesten ikke vente..
 
Ha en god helg alle sammen!
Forhåpentligvis kommer jeg tilbake imorgen, med litt spirer og sånt, for under lysrøret på kjøkkenet spirer det flott om dagen :)