tirsdag 22. januar 2013

I love Blodbeger...

...ja, ihvertfall hvis det blir noe av de fleste av alle frøene jeg plutselig hadde.
Jeg sanket noen få frøballonger av planten jeg hadde ifjor. De var store og fine, og ballongene har ligget i kaffefilter i kjeller'n til for noen dager siden. Da åpnet jeg de, og ut rant det masse frø :)
 
Planten fra ifjor har stått på stua, ved verandadøra hvor det trekker. Den har fått en skvett vann i ny og ne, men ved juletider var den så knusktørr at jeg bare skjulte den bak blondegardina og tenkte jeg skulle kaste den etter jul.
 
Men, dere vet...TTT...så ikke før nå i helga fikk jeg somlet meg til å ta tak i den planta.
Jeg fikk dog en liten positiv opplevelse. For det første oppdaget jeg at det satt to nye friske skudd på den triste tørre kvisten, og da var jeg ikke sen med å hente saksa for å klippe bort alt det gamle tørre.

 
Så nå står den her da, og har fått plass i det lyseste vinduet og har fått vann og jeg sjekker at den har det bra hver dag. Så tussete man blir bare av en grønn spire....
Uansett, mens jeg klippet fant jeg noen frøballonger til, og de var også fulle av frø!
 
 
Så da ble det masse frø å så av blodbeger i år alikevel!
 
For se de begredelige greiene som lå i frøposene fra Impecta;
 
Det var 5 frø i hver pakke, jeg hadde kjøpt to pakker. Greit nok, for det var 8 frø i den jeg kjøpte på Plantasjen ifjor. Men dette
ligner overhodet ikke på blodbeger frø, så ikke vet jeg... Jeg har sådd dem, for seg selv til og med, men har vel egentlig ingen tro på spiring.

Men i denne derimot;

 
Her kommer det nok noen spirer etterhvert. Alle spirer sikkert ikke, men mye, forhåpentligvis.
 
Jeg må innrømme at jeg ble litt småforelsket i denne planten ifjor sommer, og fikk en del ideer om hvor jeg ville ha slike planter neste sommer :) Jeg sådde ifjor også ( 8 frø), men mange spirer døde. En vokste seg ganske stor, men druknet til slutt av overvanning fra flittige barn. Så planten min, som jo fortsatt er i live (skriiiiik), kjøpte jeg på hagemessa.
 
Ellers sådde jeg noen paprikafrø i helga også, men nå blir det ikke noe mer før påske. Ifjor sådde jeg stemor, men jeg har ikke plass da det ikke er lyst nok i vinduet enda. Blodbegeren har jeg plass til på en anordning under lysrøret over kjøkkenbenken.
 
Pellisene og fuksiaene mine har jeg også begynt å vekke til live. Ja, ifølge noen er det kanskje for tidlig, men jeg har da lyst til å ha blomstring i sommer og ikke utpå sensommer'n og høsten. Ser ihvertfall ut som alle plantene satte pris på å komme opp i varmen, for det kommer bittesmå skudd overalt på alle plantene. Jeg klippet dem ned før jeg satte dem bort i november.
 
Så nå har våren såvidt startet hos oss også :) Og det føles veldig greit egentlig!!
 
Ha en fin tirsdag :)
 
 
 


5 kommentarer:

krepsemor sa...

Blodbeger er en plante jeg bare MÅ ha hvert år! Jeg kjøpte også i sin tid frø fra Impecta til denne planten, men de spirte ikke! Da jeg fikk frø av ei venninne spirte nesten 100 %, men siden har jeg vært selvforsynt. Jeg klarte å overvintre en plante, og den hadde så mange frøballonger at jeg har faktisk gitt bort en god del også!
Ønsker deg lykke til med planten din, det går sikkert fint! Og krysser fingrene for mange søte spirer :)

MarJE sa...

For ein herlig følelse. Skikkelig kjekt med spirer på den planten som såg knusktørr ut. Og jammen blir det mange små hos deg når dei startar spiringa. Det blir spennande tider i møte.
Eg var ei runde å vatna mine i dag, dei fekk faktisk ein svak skvett med litt næring også. dei har fått fine nye skudd. Det er dei eg tok inn til overvintring. Brukar å ta stikklingar av dei, det går veldig greit.
Ang.frø.....mine blodbegerfrø kjøpte eg faktisk hos Impecta for nokre år sida. 5 stk. var det i pakken slik som du seier...alle mine spirte og vart dei flotte plantene. Det er dei eg har fremdeles + stikklingane eg tek i tillegg. Dei og veks seg store på ein sesong.
Fantastisk flotte plantar dette. Når ein fyrst har fått dei må ein ha dei kvart år.
Lykke til med frøa og den gjenspirande :) Ventar i spenning på oppdatering frå deg.
Klem MarJE.

Nora sa...

Blodbeger har jeg ikke hatt tidligere, men jeg var så heldig å få frö i velkomstgave når jeg ble medlem i et hagelag så i år skal det sås her også:-)
Lykke til med spiringen!
Hilsen Nora

Marit sa...

Lykke til med spiringen! Jeg er også helt forelsket i denne planta, og produserer mange av den hvert år.
De er ikke så vanskelig å overvintre den, bare den får vann ;)

Elin sa...

Å så kjekt! Tenker du ble glad ja - ble jammen glad jeg også da jeg så bildet:)
Lykke til med blodbegersåing!
Jeg har sådd blodbeger jeg også for noen dager siden, men det har foreløpig ikke kommet noen spirer.