fredag 8. februar 2013

Hageprosjektåret 2012 - Del 1

De siste dagene har jeg hatt tid til å sortere og rydde i bildene på pc'en. Litt av en jobb, egentlig, men så gøy!!! Hagebildene fikk egen mappe, slik at de blir enklere å finne. Etterpå bladde jeg gjennom bildene i hagemappa, og så slår det meg; for et hageår 2012 var! Kanskje var ikke sommeren av de beste, den var vel heller ganske stusslig, men så mye prosjekter vi hadde, og som vi i tillegg fullførte. For ikke å glemme at vi fikk se fantastiske resultater av beplantning vi gjorde i 2011. Herlighet, vi har mye å glede oss til i år. For i år har vi egentlig ingen store prosjekter vi skal gjennomføre. I år er året vi bare skal nyte det vi har gjort hittil, og kanskje noe småarbeid. Men altså, ikke noe stort og tidkrevende. Det skal bli så deilig!!!! :)

Jeg fikk jo selvsagt lyst til å vise litt bilder av utviklingen vi har hatt de siste to årene, så jeg starter med hagen nedenfor garasjen, den mest private delen av hagen som jeg virkelig ELSKER, og som jeg så langt er utrolig fornøyd med resultatet av. Her kan det både "jobbes" og slappes av.

Slik var det altså sommeren 2011. Om høsten ryddet jeg alt og endevendte jorda nedenfor garasjen. Planere rakk jeg akkurat før snøen kom, og det var bra, for det var så hardt og fint der neste vår.

 
 
 
Ettersom våren gikk fikk vi snekret plantekassene, og kjørt på subuss og stampet det i flere omganger. Vi skulle flytte en del kvadratmeter belegningsten fra inngangspartiet på huset fordi vi senere på sommer'n skulle bygge veranda, dermed ble dette det store vårprosjektet for mye av belegningssteinen skulle legges her.
 
Det ble riktig så fint der nede med steingulv, lett å spyle og sope. Mannen snekret en liten arbeidsbenk til meg. Så herlig å ha denne å jobbe ved! Den ble brukt hele tiden da den var ferdig utpå sommeren, og i år har jeg den hele sesongen. Som jeg gleder meg. Den skal males og må få "dører". Har vært litt i tvil om hva slags "dører", men har kommet fram til at jeg vil sy forheng av strie. Tror det blir skikkelig stilig. Hvis jeg blir lei av det, er det fullt mulig å lage skikkelige dører en gang.
 
Fra arbeidsplassen min har jeg fin utsikt til drivhuset. Drivhuset var et annet lite prosjekt ifjor, men kom litt i glemmeboka bloggmessig pga de andre større.
 
Nokså frodig ifjor. Jeg kan bare glede meg til årets sesong.
 
På sensommeren kom grusen på. Det ble liksom prikken over i'en. Det ble helt fantastisk flott om jeg kan si det selv. Det ser fint ut på bildet, men er enda finere i virkeligheten.
 
Jeg kjenner jeg bare lengter til vår og sommer enda mer ved å se på disse bildene.
Og i løpet av dagen starter jo også X-faktor Blomsterutgaven 2013 hos Moseplassen, så da blir man vel helt syk etter blomster og sommer kan jeg tenke meg :) Jeg skal delta der jeg har farger og planter som passer oppgavene. Skal du?
 
Stor klem, og en riktig god helg til dere alle!
 

4 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Ja, her har det virkelig skjedd forandring. Så trolig fin arbeidsplass du har fått i hagen. Jeg har også en arbeidsbenk på ønskelista mi!

Ønsker deg en fin fredagskveld. Klem

Anne (Moseplassen) sa...

Kjempegøy å se transformasjonen!
Dere har vært flinke. Vi skal legge nytt gulv ute til våren, har stampet subbus nå, men må få noe annet på toppen, grus eller stenmel, får ikke helt bestemt meg. Men, alt grunnarbeidet er gjort, og da er det jo bare kjekt å legge på "pynten" :)

Gøy at du blir med på x-faktor. gleder meg til å se hva du byr på!

Marit sa...

Så mye som har skjedd hos deg bare på kort tid! Det ble veldig fint. Lykke til!

Et nytt landsbyliv sa...

Det er fint å glede seg over prosjektene når de har kommet seg på plass. Tror jeg må ta litt inspirasjon av deg og vise sluttresultatet når snøen blir borte og jeg får tatt noen bilder. Det ble en veldig flott og frodig uteplass hos dere i fjor.