mandag 2. juli 2012

Blomster i begynnelsen av juli

Roseblomstringa smeller snart igang. Noen har allerede vist seg litt fram. Mange stauder står sprekkeferdige. Sommerblomstene har satt igang. Det er mye pent å se på nå, og enda mer skal det bli. I min hage er det den vakreste tiden vi går inn i nå.
Jeg har begynt med ferie. Resten begynner til helga. Så disse dagene pusler jeg både ute og inne, og gjør det litt pent hos oss,slik at vi kan feriere uten å tenke på vi skulle gjort ditt og datt i huset.Fenrikshjerte 'King of hearts'Louise Bugnet - dessverre står hun bare i potten sin enda og venter på at eieren skal få opp verandaen og gravd ut bedet der hun skal bo.


Vakre bittelille Therese Bugnet. Foreløpig ganske liten, men med flotte blomster og knopper. Therese ble innkjøpt på salg ifjor høst, og var egentlig ganske liten da. Og siden halve planta blir borte i plantinga, var det ikke rare greiene som stakk over jorda. Hun har vokst mye i løpet av juni, og knoppene er mange. Om et år eller to tenker jeg hun er virkelig praktfull :)

Mer bilder blir det etterhvert som ting kommer i blomst. En ting jeg er litt spent på, er mine egne samplantinger....DET skal bli spennende å se om er bra :) Eller om det i det hele tatt er noe som kommer til å blomstre samtidig. Spenning i hverdagen :)

God tirsdag!


3 kommentarer:

Unknown sa...

Så fine roser! Jeg har satt to klatreroser i år...skal de også settes dypt ned i jorden??? Ha en fin dag!

Marita sa...

Det skal de, Maria. Helst skal den klumpen man ser da de står i potte, minst 10 cm under jordoverflata. Jeg graver omtrent 50 cm ned og ganske bredt rundt, så slenger jeg med litt kukompost og benmel. Rosene ser veldig puslete og små ut etterpå, men i løpet av en sesong vokser de bra!

Vivishagerom sa...

Hei!
Først må jeg takk for mange koselige ord på bloggen min, det gleder meg!

Kjempe nydelig roser du har og det er så herlig nå om dagen. Jeg venter stadig på nye roser og kan ikke få nok av hagen!

Kos deg og nyt sommeren! Klem