tirsdag 2. oktober 2012

Det er virkelig høst

Det blir litt stille her om dagen, og det er store sjanser for at det blir slik helt til januar. I det siste har jeg bedrevet julevask og til og med litt julebakst. Alt må være så og si klart om en måned. Da er det fullt kjør for meg. En tid som er mer hektisk enn noen annen tid på året, men som jeg av en eller annen grunn alltid har syntes er så koslig. Tiden når alle lurer på om jeg og min familie i det hele tatt får tid til å lage jul hjemme. Det de færreste vet er at hjemme hos meg har det vært klart et par måneder allerede (ja, ikke julepynten da *fnise*) Det gjelder å planlegge godt da man vet hva som venter :)
 
Hagen har jeg nå mer eller mindre overlatt til seg selv. Det er ikke mer jeg får gjort nå uansett.
 
 Kinasøten har såvidt begynt blomstringen, og kommer til å glede oss noen uker til.

Vårløk plantet jeg for snart 2 uker siden, så da vet jeg at jeg har noe å glede meg til til våren.
Jeg gravde også opp tulipanløk som jeg satte ifjor. Løken så helt frisk og fin ut, og hadde til å med laget nye småløker. Jeg har flyttet dem til surjordskassa mi. Men alle sier jo at tulipaner ikke kommer igjen, så det får bli et prøveprosjekt.
 
 
I helga som var ryddet og vasket jeg drivhuset. Arbeidsbenken er tømt og klargjort for vinter også. I denne delen av hagen, er det ikke sol i det hele tatt på denne tida på året. Man skimter den bare bak rognene.
I år har jeg sanket en del frø. Det har jeg aldri gjort før, så det ble en del luring og detektivarbeid for å finne ut hvor de forskjellige plantene gjemte frøene sine. Alle frøkapsler er liksom ikke like åpenbare som hos valmuen :)
 
Kommer sterkere tilbake med bloggbesøk hos dere etterhvert.
Og hos meg selv skal jeg nok få til et og annet innlegg innimellom :)
 
Stor klem!!
 


7 kommentarer:

Turid sa...

Oioi, julstri allerede? Synes du er flink :) Jeg strever med hagemotivasjonen om dagen, det er så høst nå at jeg mest vil drive med andre ting.
Ha finfine høstdager, klem.

MarJE sa...

Jammen er du driftig som har kome godt i gang med julestria.
Og klargjort både drivhuset til ein ny sesong og planta neste års løkblomstring.
At tulipanane ikkje kjem igjen har eg ikkje høyrt før. Mine kjem trufaste kvart år og dei formeirar seg også. Somme sortar meir enn andre.
Dei første eg planta for ca. 25 år sida, var ei fargeblanding på ca 20 løkar.Berre dei har vorte til 200-300 stk. Kraftige og fine kvart år :)
Gled meg til å høyre kva det er du skal styre med i den hektiske tida fram til jul.
Ha det fint og lykke til med forberedelsane.
Klem.

Marita sa...

MarJE, da tror jeg at jeg velger å høre på deg, og så håper jeg inderlig mine knallrøde tulipaner kommer igjen neste år :) Alle rundt meg sier at tulipaner sjeldent kommer igjen. Jeg vet ikke, for jeg har ingen erfaring med tulipaner. Hadde tulipaner for første gang i år, og fine var de, så jeg håper jo selvsagt at de kommer igjen :)

Vivishagerom sa...

Hei!
Skal jammen si at du er dyktig og flink. Jeg har ikke tenkt på jul enda!

Kos deg med høsten! Klem

hageglad sa...

Du er en driftig dame! Selv venter det meste på seg her. Jeg har alltid problemer om høsten med å innse at det snart er over for denne gang. Derfor utsetter og utsetter jeg og får selvfølgelig dårlig tid på slutten! Tenker at jeg skal være flink i dag:) Sola er i ferd med å komme frem og det gjør det til en fin dag å rydde i hagen!! Ha en fin helg! Hege

Marita sa...

Vet ikke om jeg er så veldig flink da men....mer gal kanskje, som begynner å tenke på jula så tidlig :) God helg alle sammen!

Unknown sa...

Jeg er på etterskudd med alt, ja alt, denne høsten! Blir derfor veldig imponert av deg! Hm.....kanskje jeg skal ta å støvsuge gangen siden formen er litt bedre i dag.....alt det andre får bli en annen dag:) fin søndag!!!!!