mandag 27. august 2012

Klematisene skuffer ikke

Jeg må virkelig si meg fornøyd med de sentblomstrende klematisene mine. De begynte for et par uker siden, slo ut for fullt de dagene vi hadde varmt og fint vær, og de står enda. Jeg ser at blomstene svekkes fortere i regnet, men det er ennå knopper og blomster på vei.
 


Etoile de Violette har strekt seg omtrent 3 meter oppi bua den vokser ved, og klamrer seg fast i Flammentanz.
 
 


"Blue Belle" er vel mellom 3-4 meter. Den slynger seg oppover grenene til "Polstjärnan", har rundet buen og er på vei nedover igjen på andre siden :) Klokkene er små og søte, men man må stå ganske nær for å virkelig få se dem.
 
 
 
 
 
Rouge Cardinal er blitt ca 2 meter høy i år. Den begynte egentlig ganske tidlig med blomstringen, men holder på enda. Ikke noe som er bedre enn det. Nå har også "Lykkefund" vokst seg et par meter over bakken, så jeg ser for meg at det virkelig kan bli fint til neste år!
 
Men, det er jo klart; jeg bor her jeg bor, på kalde innlandet, så vinteren kan virkelig sparke fra seg her. Jeg har i allefall fulgt gode råd og plantet dypt, vannet og gjødslet i hele sommer så de ikke skulle lide noen nød den første sesongen her hos meg. Så da er det egentlig bare å håpe at de vil tåle vinteren og kommer tilbake neste år. Disse kommer på nytt fra rota, så sjansene skulle være ganske gode :)
 
Høsten puster meg i nakken, men jeg tviholder på sommeren bare LITT til. Sommerblomstene er en fryd å se på enda, så noe lyngplanter kommer ikke hit før det blir høyst nødvendig :)
 
Ha en fin mandag!!!!!2 kommentarer:

MarJE sa...

ÅÅÅÅÅ....skikkelig flotte. Det er så kjekt når ein kan lykkast og det har du virkelig gjort. Du har virkelig gjort di flid med å stelle dei....og det har du nok fått igjen for i vekst og blomstring. Kjempeflinke!!!
Eg holt på å ta knerten av ein eg har planta i år. Den voks voldsomt og trivdes. Men så begynte den å henge. Forstod eg at den var tørst?......gjekk ei stund før det gjekk opp eit lys....på med mykje vatn. Jammen kvikkna den til og blomstra no :D Glad er eg:)
Ha gode hagedagar framover:))
Klem frå meg.

Unknown sa...

De var virkelig fine! Jeg har et gjerde jeg skal forsøke å dekke til med planter og nå er jeg solgt på klematis! Forressten så er frø fra anisisopen klare nå! Send meg en mail (ethageprosjekt@yahoo.com) med adressen din så tar posten av seg resten:)