søndag 14. april 2013

Lørdag på Hagemessa

Dagen for å reise på Hagemessa kom endelig. Men det skulle vise seg at alt ikke skulle være lekende lett. Vi våknet til 15 cm tung våt snø.
 
Så vi bestemte oss for å bare pakke sekken å reise. Ikke godt å vite hva slags føre det var. Jeg som hadde mast litt om at vi kanskje skulle hatt bytta til sommerdekk før vi reiste til Lillestrøm, for å få en litt mer behagelig og stille kjøretur, var rimelig glad for at det ikke ble noe av. Da måtte vi ha blitt hjemme rett og slett. Vi reiste mye tidliger enn planlagt og det var vi veldig glade for, siden veiene var ubrøyta og det var skikkelig ufyslig føre.
 
 
Litt av en dag å reise på Hagemesse på, med andre ord. Ikke mye som var vårlig og flott med turen innover! Men vi kom oss trygt fram, og etter å ha inntatt litt mat (ja, vi hadde med matpakke etter erfaring fra i fjor) gikk vi inn. Inne var det VÅR i alle retninger. Det luktet gress og jord og blomster. Akkurat det trengte jeg!!!!
 
Jeg har ikke tatt så mange bilder, for jeg har en skikkelig møkkatelefon, som tar begredelige bilder, og etter at jeg hadde tatt et par, gadd jeg ikke mer.
 
 En eller annen gang, om ikke alt for mange år kommer vi til å bygge et slags lysthus. Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg vil at det skal se ut, men fasongen på dette likte jeg godt.
 
Eller et av de mange fine drivhusene som var utstilt! Herlighet! Skulle gjerne hatt et sånt i sedertre. Må vinne i lotto først, eller kanskje da barna har flyttet ut og har egne jobber....
Disse stolene var kule da! Hadde vært superfine i relaxavdelinga vår :) Med en handyman i hus er det ikke umulig å få til noe lignende selv.
 
Ellers synes jeg det var utrolig mye fint å se på. Masse ideer å hente. For en nyetablert familie blir det mest å drømme seg litt bort, men mye av det som er bygget opp på messa er mulig å få til i andre materialer om man er litt kreativ;)
 
Planter var det også i bøtter og spann, og andre flotte ting til hagen. Både mannen og jeg ble helt forelsket i tingene som Hagefokus hadde å tilby, spesielt "servantene" som kunne kobles til utevannet.  Det hadde vært noe det! :)
 
Jeg fikk også tak i Fuchsia stiklinger som jeg hadde sett meg ut, og noen Pelargonium. Jeg er ikke den som er ute etter det mest spesielle. Jeg synes det er mye morsommere med det som er lett å ha med å gjøre, som er lettdyrket og mulig å formere selv på en enkel måte.
 
Også fikk jeg tak i fine høye utepotter! Det hadde jeg ikke helt planlagt, men har ønsket meg det ei stund, og ønsket ble større i fjor etter at verandaen kom opp. Det ble til at jeg kjøpte tre. En stor og to litt mindre.
 
Ja, også løktorget da....det ble liksom et kapittel for seg selv...haha...jeg besøkte ikke dette torget i fjor, så jeg tenkte jeg fikk gjøre det nå. Huff, folk er jo gale! Det var livsfarlig å være der. Jeg ble skubbet og dyttet og nedkjørt av handlevogner.  Er det mulig? Bare for noen knoller.....Det ble ingen handel, for hadde jeg tatt noe i hendene hadde sikkert noen prøvd å rive det ut av hendene mine. Hehe
 
Alt i alt, vi storkoste oss på messa vi. Lurer kanskje på om søndag hadde vært en bedre dag å reise på. Mulig vi forsøker det neste gang. Blir veldig intenst da det er så mye folk som i går.
 
Bare det blir litt vår i egen hage nå så, da blir det bra!!!!


5 kommentarer:

Marit sa...

Ja, det er mye inspirasjon å hente der! Jeg var der også i går, og det var rimelig mye folk, ja.
Håper snøen har smeltet hos deg :-)

Jannibele sa...

Så fin en dag du har hatt på messen da. Jeg var der også i dag. Koste meg....og hadde begge hender fulle på veien ut:) Ha en fin kveld.

Elin sa...

Jeg var også der på lørdag. Var bra med folk på dagen, men ble riktig behagelig på ettermiddagen.Det var så mye fint! Vi falt også for solstolene som du viser frem:)

Et nytt landsbyliv sa...

Det var litt av en reise dere hadde til hagemessen. Jeg besøkte også messen lørdag ettermiddag. Det var sikkert mye roligere da. Var faktisk innom løktorget og fikk handlet litt der også. Var ganske fullastet på vei hjem etter den lille visitten.

Et nytt landsbyliv sa...

Det var litt av en reise dere hadde til hagemessen. Jeg besøkte også messen lørdag ettermiddag. Det var sikkert mye roligere da. Var faktisk innom løktorget og fikk handlet litt der også. Var ganske fullastet på vei hjem etter den lille visitten.