søndag 28. april 2013

Vårtegn #7

Denne helga har jeg rett og slett holdt på å fryse i hjel, enda jeg har hatt på ullklær og vindtett. Men da det blåser fra alle kanter, er det tydeligvis ikke noe som hjelper.
 
Vårtegnene kommer smått. Det er liksom ikke store forandringer fra forrige uke, bortsett fra at nå finnes det ikke igjen snø i hagen.
 

 Jeg må si jeg ser fram til det blir skikkelig vår, og det begynner å grønnes. Det ser unektelig veldig stusslig og grått ut enda.
 
 
 Den første til å blomstre på Grindvold i år, ble blåveisen min! I dag holdt de seg lukket for det har blåst og vært skikkelig guffent.
 
 
 Tulipanen 'Toronto' kommer nok ikke til å blomstre like tidlig som i fjor, men det gjør ingenting. Jeg vet jeg har noe bra å glede meg til :)))
 
 
 Anisisop, Isop, Revebjelle og Lobelia har bodd i drivhuset siden tirsdag. De ser freshere ut nå enn de gjorde før de flyttet. Om natten pakker jeg inn hylla i dobbelt lag fiberduk. I natt var det -6!! Så kaldt har jeg faktisk ikke hatt det før med planter i drivhuset. Jeg vil anta at det kan ha vært 1--2 minusgrader derinne, men plantene under fiberduken var like fine da jeg sjekket dem etter frokost :)
Heldigvis spår Yr.no bra temperaturer om natten framover, så da håper jeg det værste er over, slik at flere planter kan få flytte ut hit.
 
 
Inne har Fuchsia'n 'Swingtime' fått blomstre litt. Jeg var litt usikker på hvilken det var. Jeg og navnelapper har nemlig vært litt håpløst.....til nå. Nå har den fått lapp.
Denne overvintret fra i fjor, i kjeller'n. Ikke under optimale forhold, men det gikk bra. En gikk dukken, men er litt usikker på hvem....ja, det var det derre med navnelapper igjen da....
 
Så litt blomstergleder er det om dagen, selv om det går smått.
 
Håper alle har hatt en ok helg, selv om jeg har fått inntrykk av at det har vært en del sur vind de fleste steder. Jeg har i det minste fått beiset ferdig verandarekkverket. Endelig!


5 kommentarer:

Jannibele sa...

Her var det vårtegn i full sving og flere på vei! Vi har jammen fått prøvd vår tålmodighet til det ytterste i år. MEN... NÅ går det kun i riktig retning:)

Vivishagerom sa...

Våren har kommet skikkelig igang hos deg, og jeg skjønner godt at du koser deg.
Jeg må få ryddet drivhuset mitt snart, for det ser jo så koselig ut i ditt.

Ønsker deg en fin ny uke! Klem

Elin sa...

Heldige du som har drivhus:)
Blåveisen er nydelig! Jeg gleder meg til å se tulipanblomstringen din. I løpet av mai er den vel her. Satser på varmen kommer NÅ!

Unknown sa...

Fine vårtegn.
Synes våren har vert ekstra treg i år. Veldig kaldt lenge, nå er vi jo snart i mai. Men...nå går det vel bare en vei...
Ha en flott dag!!

Unknown sa...

Så fint og grønt du har det i drivhuset- og ute kommer det jo stadig mer :) Er så frustrert over egen hage at jeg måtte ha litt hage-blogger-input for å få opp entusiasmen igjen, nå er jeg klar for en tur ut igjen :) Klem!