tirsdag 18. september 2012

Årets tabbe

Ja, det er ikke til å kommer bort fra at det blir en del tabber i hagen. Noen større enn andre. Denne tabben er i og for seg ikke så stor. Nå i ettertid må jeg le av meg selv, men akkurat da jeg oppdaget hva jeg gjorde, hadde jeg lyst til å dunke hodet i veggen!
 
Etter våronna i mai, sådde jeg en hel masse ettårige valmuer og pionvalmuer. Jeg strødde på en del frø både i bed og i en sinkbalje.
Jeg var til og med flink til å vanne og holde det fuktig. Så ble det noen dager hvor jeg ikke hadde mulighet til å pusle rundt i hagen, men så kom dagen jeg kunne ta meg en runde igjen! Jeg husker jeg ble så irritert over alt det ugresset som hadde kommet i bedet, og til og med i den sinkbalja. Jeg husker til og med jeg sa til gubben at det måtte være utrolig mye ugress som kom med lufta og sådde seg alle mulige steder. Her burde det kanskje begynt å ringe en bjelle, men det gjorde ikke det.
 
Så jeg hentet ugrasbøtta, tok med krafsa og satte igang! Bort med ugraset!!!! Jeg nappet og luket styggedommen! Sinkbalja ble helrenset, og så begynte jeg i bedet.
Jeg fikk tatt veldig mye før lynet slo ned.
PIONVALMUENE!!!!!
Dette var jo Pionvalmuene jeg hadde sådd for litt over en uke siden!
 
Det sto igjen noen få spirer. Noen hadde fått så hard medfart i nappinga av naboene, så de døde. Men to vokste opp og blomstret. De sto ikke lenge pga alt regnet, men jeg rakk da fange den ene med kamera.. Frøstandene får stå og modne. Kanskje de sår seg og kommer neste år. Hvis ikke, må jeg uansett prøve igjen neste år. Jeg kommer iallefall aldri til å glemme hvordan småspirene til disse valmuene ser ut, så neste år skal alle få vokse opp og lage det havet med blomster som jeg så for meg.
 
 
Fargen på denne var mye finere enn bildet på frøpakken (og bildet mitt her), så disse må jeg helt klart få tak i mer frøposer av til neste sesong. Får håpe jeg har tatt vare på den tomme frøposen.
 
Ønsker deg en god tirsdag! :)


5 kommentarer:

krepsemor sa...

He-he, jeg må jo le litt, for jeg kjenner igjen meg selv så altfor godt, i din historie :) Derfor har jeg ikke sådd rett ut, som det heter, på lenge!
Men om jeg gjør det, skal det merkes etter alle kunstens regler!
Nydelig farge på pionvalmuen din, så den må du ta vare på frøene av, og prøve på nytt neste år :)
Lykke til!

MarJE sa...

Unnskyld småfliringa mi når eg les dette :D....har gjort det sjølv med allium. Eg skulle prøve ein gong å så litt direkte ut berre for å sjå om det gjekk. Om våren kom det opp fullt med småspirar og dei ser ut som gras....eg røska det vekk før eg omsider kom på at eg hadde sådd dei der....
Var flott farge på den du viser her så då er det berre å prøve lykken igjen neste år.
Ha ein fin kveld.

Turid sa...

Hihihi, been there done that :) Vil du ha nye valmuefrø så sender jeg deg gjerne noen, har i farveblanding, sorte og hvite. Frøene er plukket, men ikke pakket enda.

Unknown sa...

Kjenner meg også igjen:) Vips så går det litt fort i svingene og så er både det ene og andre luket vekk.... Godt det kommer en ny sesong:) Klem!

Landbohaven sa...

Ikke så godt.
Bedre held med den ny sendig du får.
Valmuer er bare så smukke. Smuk farve på din.
Tak for kigget.
Ha` en dejlig aften.