mandag 10. september 2012

Blomstring i begynnelsen av September

Hagen er ikke lenger så intens. Den har roet seg ned, men blomstringen er fortsatt fantastisk. Jeg har såvidt begynt å tømme noen av de største krukkene, og gjør dem klare for vinteroppbevaring.
I noen netter nå har vi vært helt nede i -1,9!! Men sommerblomstene på verandaen er fortsatt like flotte. Hvis vi får en grei høst, kommer jeg kanskje til å ha sommerblomster til november :)
 
Uansett, her er noen smakebiter på blomster ute i hagen..
 

Hvit og vanlig solhatt. Spesielt den rosa er en storfavoritt hos humlene. Noen ganger ser det ut til at de bare sitter der og slapper av :)
 
Høstfloks som jeg var og hentet hos min mor. Den sturet fryktelig et par dager, etter at den kom hit, men så plutselig bestemte den seg for at den trivdes og åpnet alle knoppene. Denne har blomstret lenge nå, og ser ikke ut til å være ferdig ennå.
 
Bonusblomstring på Riddersporene jeg kjøpte i august.
 
 
 
En enslig solsikke blomstrer. Det står mange i knopp, så får vi enda litt mer sol, så kommer de nok til slutt. Jammen er alt treigt og sent i år!!!
 
Klematisene er fortsatt helt fantastiske!!!!
 
Isopen kjører på. Denne sådde jeg selv i vår, så nå i år er den litt "strantet", men til neste år kommer det til å bli fine tuer. Jeg har plantet dem til å danne kant mot grusstien som vi anla ved verandaen.
 
Kattosten gir seg ikke. Og etter at jeg fjernet Prydtobakken kom den mer til sin rett. Men, hit må det litt blått eller lilla, for det ble veeeeeldig rosa!!!
 
Bonica82 kommer til å blomstre til jul i år også :))
 
New Dawn kommer med litt bonusblomster hist og her etter at de ble plantet på sine tildelte plasser. De blomstret i pottene sine i sommer stakkars. Men de klarte seg utrolig bra!!!
 
Jeg venter enda på Kinasøten min. I år har den bredt seg ut som et gedigent teppe, så den gleder jeg meg virkelig til i år. Men mener å huske at den ikke startet før Oktober ifjor, så enda er det noe spennende å se fram til :)))
 
Håper du får en fin dag!! Jeg skal fortsette med kjøkkenskapvask før jeg skal hente unger og så på jobb!! :)
 
 
 


3 kommentarer:

Unknown sa...

Så fint du har det! Så masse spennede ting. Kjipt at du har fått så lave grader hos deg, men krysser fingrene for en lang og varm høst i år!

MarJE sa...

Det var utrulig kor mykje som blomstra hos deg...og nydelig var det alt saman. Supert!
Ha fine dagar, håper det ikkje vert alt for kaldt.
Klem.

Unknown sa...

Så mye fint å se på og nyte i hagen din.
Blomstene står jo mye lengre nå som det ikke er så varmt(bare det ikke blir for kaldt da).
Nydelige blomsterbilder.
Marit.