torsdag 6. juni 2013

En hagedag

Åh! Idag har jeg virkelig nytt dagen ute i hagen, og fått gjort en del små arbeid. Å pusle slik rundt om i hagen er virkelig rekreasjon på høyeste plan. Det tok ikke lang tid før jeg kjente at stresset i en sliten kropp slapp taket! Dagen begynte med litt regn, men det var egentlig ok, for da fikk jeg vasket litt klær, samt kjøre å få tak i litt kjøpejord å blande inn i kompostjorda vi har. Vi kjøper kompostjord på miljøstasjonen vår....eller dvs, vi gjorde det....nå er jeg litt usikker på om de har kompostjord siden de sluttet å ta imot matavfall der.... Men det finner vi ut snart for jeg må ha mer jord, og drar uansett dit å spør! Den jorda er GULL!! Veldig synd om vi ikke kan få tak i den mer.
 
På samme tur, ble det med noen nye roser, for å erstatte noen som vi har mistet i vinter. Det ble 3 stk 'New Dawn' og en 'The fairy'. Jeg har mistet en 'New Dawn' . Den hadde jeg to av ved siden av hverandre, nå har jeg tre :) Det kommer til å bli frodig og fint! 'Flammentanz' ble også erstattet av en 'New Dawn' , rett og slett fordi jeg synes rosa passer bedre inn der den sto enn rød....
 
 
Sammen med 'New Dawn' plantet jeg også klematisen 'Polish Spirit'. Den som sto der fra før, sammen med 'Flammentanz' hadde også avgått med døden - dessverre.
 
Min kjære elskede 'Bonica 82' hadde fått skikkelig juling i vinter, av barfrost, kulde og tele som hang fast i bakken til langt ut i mai. Den så rett og slett død ut. Men da jeg gikk i gang med å klippe rosene mine rett før 17.mai, kom det jammen meg skudd fra langt nede på et par grener. Og nå begynner den virkelig å komme seg! Her er det livskraft!! :)
 
 
'Therese Bugnet' blir større og kraftigere for hver uke, og har allerede begynt å danne blomsterknopper! :)
 
 En enslig 'Allium' Kjøpte en pakke med 3 løker...en overlevde vinteren.
 
 
 
Rhododendron 'Nova Zembla' har startet blomstringen så smått. Bak den klatrer en alpeklematis og drueplanten 'Vitis Mika' (plantet i fjor, og har overlevd vinteren UTE her i Sibir!!!)
Var litt spent på om alpeklematisen ville blomstre samtidig som Rhododendron, men det gjør den ikke. Ikke i år i alle fall.
 
 
Løytnantshjerte og fenrikshjerte blomstrer i halvmånen ved verandaen nå.
 
 
 
Og i år blir det blomster på pionen min for første gang!!!! Det er 'Sarah Bernhardt' og den har 3 knopper!!!! Jeg gleder meg!!!
 
Jeg fikk endelig stelt med fuchsia'n jeg holder på å stamme opp også. Men det var en helt annen enn det jeg trodde. Den har liksom måttet klart seg selv ei stund, så det ble blomsterknopper og blomster. Men da vet jeg da i hvert fall hvilken det er :) Nå har den fått ny jord og større potte, og jeg har fjernet det meste av blader på stammen. Håper den vokser fort de siste cm, så jeg kan begynne å "buske" den til snart :)
 
Håper dere har hatt en fin dag også! Jeg er i alle fall klar til ukas siste arbeidsdag i morgen, også er det frihelg!!!! Bortsett fra at det fotballturnering - men det er på hjemmebane så vi slipper å reise bort!
 
Stor klem!
 
 
 
 
 
 


3 kommentarer:

Elin sa...

Flotte bilder av deilige sommerblomster:)
Lykke til med de nye rosene dine.
God helg!

Marit sa...

Så godt at noen av rosene dine har overlevd likevel. Sånn er det her også. Noen er døde, mens andre har klart seg til tross for meter med tele i vinter. Jeg synes nesten at det er rart at de overlever...

Ha en fin helg!

Vivishagerom sa...

Ja, det er herlig å være ute i hagen. Deilig etter en travel arbeidsdag.
Så utrolig flott blomstring det i hagen din nå. Vi hagefolk har virkelig en fin tid foran oss nå.

Klem