mandag 27. mai 2013

De siste vårtegnene fra Hedmark

For neste helg vil jeg si det er sommer. Det føles nesten som det er det nå også, men mai er jo en vårmåned her hos meg.
 
Siden forrige helg har jeg fått massevis med tulipaner. De står ved inngangspartiet, og der passerer vi ganske mange ganger om dagen. Herlig med disse fargeklattene som lyser opp.
 
 
 
Ute i hagen ellers skjer det også litt. Småhjerte og løytnantshjerte har kommet med sine første små blomster :)
 
 
I går sto søtmispelen i fullt flor, men jeg har vært i så elendig form de siste par dagene at jeg ikke orket ut på noen stor fotorunde akkurat i går. Har fått en skikkelig vårforkjølelse :(
 
Ellers viser det seg at vinteren har herjet hardt med mange busker og roser. Og muligens noen klematis. Rosene som har stått noen år nå, er jeg ganske sikker på tok kvelden på våren. *Flammentanz* hadde grønne greiner hele vinteren, men de ble brune etter hvert som våren skred framover. Flammentanz ble også plantet før jeg visste at man måtte grave helt til kina, så den har stått for grunt.
 De to nyplantede som har avgått med døden vil jeg tro gjorde det under barfrosten i fjor.
 
Ellers har jeg klippet ned mange roser og busker som har hatt store frostskader. Rosene kommer fra bunnen av, men de blir nok ikke så frodige i år. Jeg lurer kanskje på om det er verdt bryet å pakke inn rosene i strie på høsten. Jeg har flest herdige roser, men det er noen som er litt i grenseland, som jeg gjerne vil ha, og da kan det kanskje lønne seg å surre litt strie rundt. 
 
Bare det stopper å regne skal jeg ut å fotografere tuntreet. Jeg er forelsket, og jeg så i går at det var anlegg til blomster!!!!! :)
 


4 kommentarer:

GRØNN FRYD HOS MONIQUE - sa...

Imponerende at løytnantshjertene har kommet allerede. Her ser jeg ingen spor i det hele tatt - enten veldig sene i år, eventuelt skadet jeg tre stykk da jeg satte løker i høst...

Unknown sa...

Så fine blomsterbilder.
Vinteren har vert hard i hagen min også.

Ha en fin kveld!!

Vivishagerom sa...

Ja, her var det virkelig mye flott blomstring. Det er så herlig nå, som hagen våkner til liv igjen.

Nyt det og kos deg! Klem

Jannibele sa...

Koselig vårrapport fra deg om alt som blomstrer. Synd det er en del som hsr avgått med døden. Den harde vinteren har rammet mange av oss i år. Vi får gå på med friskt mot og nyte de overlevende:)