onsdag 1. februar 2012

Det er februar!!! X-factor og ROSA!

Så var januar over - just like that! Synes januar i år har gått så fort!
Men akkurat nå føler jeg at jeg er inni et lite vakuum, sånn på såsiden, må vente et par uker til med å så det meste av resten som skal sås.
Nå har jeg lest inne på Moseplassen at det skal arrangeres X-factor for blomster, så da tenkte jeg rett og slett at jeg skal være så modig at jeg slenger meg med på det. Jeg har jo maaaange fine bilder av blomstene mine fra ifjord.

ROSA ble en absolutt favorittfarge for meg ifjord, og tror det var mye på grunn av denne klaserosen
Bonica

For å være ærlig ble den bare kjøpt for å fylle tomrommet etter de to rosene som frøs ihjel vinteren 10/11. Jeg hadde egentlig lyst på noe hvitt, men fant ikke noe jeg likte (eller med riktig H-sone)
Så rett før 17.mai ifjord kom denne inn i hagen vår, og ettersom tiden gikk skjønte jeg at dette kunne bli spennende. Det ble noe enormt med knopper! Så endelig i slutten av juni begynte knoppene å åpne seg, og jeg ble litt forelsket. Dette bildet er tatt helt i begynnelsen av blomstringen, men utover i juli og august var den helt overfyllt av disse nydelige rosa blomstene. Til og med mannen var superimponert. Og vi hadde blomstring helt til langt uti oktober, og da var jeg vel helforelsket. Siden sommeren ifjord regnet bort, tok jeg ofte inn roseklaser og satte i vaser inne, og de sto på det meste nesten to uker!
Det er ingen duft på denne rosen, det er kanskje synd, men den enorme blomstermengden, styrken den viste i alt regnet, blomstringstiden og at den sto lenge også innendørs synes jeg veier opp for at den er duftløs! Jeg er spent på overvintringen, men må innrømme at den har fått litt spesialpleie i form av gjødsel på høsten og den er blitt dekket til med strie nederst. Ønsker meg maaaaange flere av denne!


9 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Det var virkelig en flott rose! Kjempe fine bilder!

hageglad sa...

Nydelig, frodig rose og flotte bilder! Hege

galleri Amalie sa...

Bonica er en av mine store favoritter - rett og slett nydelig! :)

krepsemor sa...

Nydelig rose! Og kjekt at det ble så god blomstring også! Det skal litt til å imponere mannen i huset =)
Lykke til i konkurransen!

Inger Marie sa...

Hei:) Bonica er fantastisk...så blomsterrik og blank i bladene...og fargen er kjempelekker:)
Lykke til i konkurransen du også:))

Marita sa...

Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger alle sammen :))

November- symra sa...

Godt rosetips og veldig vakker rose. Lykke til!

Laila -Karin sa...

Nydelig rose

Tovepia sa...

Nydelig!!..skal merke meg navnet..kanskje den tåler det trønderske klima også;)