fredag 3. februar 2012

Ny farge i X-faktor idag - BLÅ!!

Herlighet så mye fint å se av ROSA blomster! Nå gleder jeg meg til å se på BLÅ herligheter inne hos Moseplassen de neste to dagene :)
Også skal jeg selvsagt vise fram en blå litenstor blomst selv :)

VALURT
Blomstene på denne er jo små og veldig nusselige, men selve planten er STOR, både i omfang og høyde. Jeg fikk en rot av min søster for noen år siden, men siden jeg ikke har haget så veldig mye før nå, ble den bare satt i jorda og der har den stått siden. Trivdes har den nok, for den har blitt omfangsrik og høy. Den var nok mellom 1-1,5 meter høy ifjord. Til våren/sommeren/høsten (man må jo se hva man får tid til...hehe) skal den flyttes, for den står i et "staudebed" og tar kvelertak på alt det andre som også står der og venter. Den skal få en plass helt for seg selv i forbindelse med frukt- og bærbusker, hvor den kan få utfolde seg nokså fritt (og jeg kan temme den litt med graskllippern), for den tiltrekker seg enorme mengder humler og bier, og er det noe vi liker i hagen vår, er det humler og bier!

Nå er det litt husarbeide for meg, men ikveld skal jeg kose meg med å titte på de andre BLÅ deltagerne.
Gå inn å se du også!!!
Trykk på X'n.


5 kommentarer:

Turid sa...

Vakker valurt, kongen av blomsterbedet helt til den ble forvist, uff stakkars. Synes nesten synd på den- Masse lykke til :)

Anonym sa...

Nydelig bilde av valurt. Jeg vet et sted hos meg den passer, så jeg tror nok....

Vivishagerom sa...

Helt enig med deg, det var kjempe gøy å se alle de rosa blomstrene. Blir spennende nå med mange blå skjønnheter!
Bilde ditt var kjemp fint og jeg ønsker deg masse lykke til.
Ha en fin fredagskveld.
Klem

Inger Marie sa...

Hei:) Vakker var den:) Min hagenabo har denne..og har beundret den mange somrer:)
Lykke til:))

Anne (Moseplassen) sa...

litenstor ja, der sier du det!
Jeg har lurt litt på å slippe en inn i hagen her, god kombo at den er vakker og nyttig for grønngjødning, men jeg må finne en god plass til den først hvor det ikke blir strev å begrense den. At det er insektsmagnet ante jeg ikke, så det trekker jo opp og.