onsdag 25. juli 2012

Kom og bli med på en liten vandring i min hage :)

Jeg kan nok ikke skryte på meg å ha en veldig spennende hage. Den bærer preg av at alt er nytt, så det mangler en del på frodigheten, men jeg er ganske stolt over hva vi har fått til så langt :)
Ok, vil du være med så heng på..

Vi skal ned til drivhuset og "Relax avdelinga", men tar en liten stopp på trappetrinnet som fører ned til denne delen av hagen.
Rett fram er drivhuset som nå huser massevis av snart modne og modne og nybegnte agurker, cherrytomater som begynner å rødme, paprika (som jeg ikke tror vi får noe frukt av i år) og chili og jalapeño som det blir massevis av.
I kassen nærmest står en stormarikåpe som skal flyttes og en "Sibirrose"busk. Det er Sibirrosa som skal få regjere i denne kassen. I den nederste kassen står en hengeselje og en del bladplanter som Hosta og Heuchera. Noen skal være der, noen skal andre steder.

Rett ved siden av oss står rosa "Bonica" og "Polstjarnan" klatrer i buen, og håpet er at den etterhvert skal møte "Flammentanz" som står på andre siden av bua.

Så kikker vi til høyre og inn til det vi kaller for "Relax avdelinga"

Kikker vi til venstre, ser vi Plantestedet med arbeidsbenken min.

Og snur vi oss helt rundt, ser vi tilbake på huset og nytt inngangsparti.

Ok, skal vi gå inn å sette oss i Relax avdelinga?

Jeg har satt meg på min faste stol. Jeg pleier som regel å skråstille den litt, slik at jeg ser både bortover til plantestedet og kan følge med på fuglene som spiser mat like ved.


Ikke tenk så mye på den blå tønna. Den samler regnvann. Veldig kjekt :)
I steinbedet til venstre vokser rosene "Bonica", "Pink the fairy" og "The fairy". De har følge med noen bunndekkere, "Saxifraga" - noen hvite og noen rosarød. I år har jeg også plantet litt sommerblomster der, som kjempe prydtobakk - som nesten har overtatt hele showet. Bladene er i gigastørrelse, så jeg må skjære de av for at de ikke skal kvele det andre. Kjempeprydtobakk passer med andre ord ikke akkurat her. De er superfine og lukter himmelsk om kvelden, men de bør nok få en helt egen plass.

Skal vi gå bort til arbeidsbenken?

Da jeg står ved benken min og ordner og styrer, kikker jeg litt til høyre og ser ned mot drivhuset.
Rett ved siden av meg vokser rosen "Lykkefund" og klematisen "Rouge Cardinal".
Lykkefund er enda bare omtrent 50 cm høy, men for et blomsterflor!!!
Og klematisen har så langt kommet med to av disse flotte blomstene. Fargen er enda flottere i virkeligheten. Det er flere knopper, så jeg håper de vil springe ut etterhvert.

Rett bak meg har jeg den lengste av de to kassene vi snekret tidlig i vår. I halvparten har jeg blomkarse, store gresskar og pyntegresskar planter, samt sukkererter. Er veldig spent på om vi får et gresskar som vi kan pynte med til Halloween.

I den andre halvparten har jeg endel selvsådde stauder til oppdrett, bl.a Isop, akeleier, og to slags liljer. Pluss at jeg måtte kriseplante litt roser der før ferien slik at de slapp å stå i pottene sine å tørke ut. Men nå får de snart flytte til sine ordentlige plasser, så det blir bra.

Jeg skal bare løpe bort til trappetrinnet, der vi sto helt i begynnelsen, slik at dere kan få se hele kasseopplegget bortover.
Denne første kassen, er surjord. Jeg har plantet to Rhododendron her og en drueplante.
En alpeklematis ser også ut til synes det er helt ok å bo her, samt at kjempeprydtobakken hvertfall ikke har noe imot sur jord.
Her skal jeg også prøve litt tulipaner og andre vårløk. Men har ikke helt bestemt meg ennå.

Håper du likte den aldri så lille omvisningen. Jeg skal vise mer av resten av hagen senere :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Koselig å få se :D takk for titten
ønsker deg en fin dag
ingvild

Vivishagerom sa...

Du verden så flott hage. Dette var virkelig en hagevandring jeg likte. Kjekk arbeidsbenk du hadde, den skulle jeg likt å hatt!

Kos deg og nyt hagen din! Klem

MarJE sa...

Hei, no har eg vore på hagevandring i hagen din.
Dette var intrissant. Du hadde mykje flott
så eg gled meg til fortsettelsen:-)
Har lagt meg til som følge hos deg:)
Ha ein fin August månad.