torsdag 9. august 2012

Har plantet min siste rose på mange år (........?)

Ja, det er gøy med roser og det er fint med roser. Men man må jo grave helt til Kina for å plante dem, og der sliter jeg noe fryktelig siden det er en del stein i jorda her, både store og små. Det siste døgnet har jeg plantet ikke mindre enn 9 roser! Herlighet, jeg er så LEI av å hakke og grave!!! På de tre siste viftet jeg pent med øyevippene og fikk hjelp av mannen som egentlig ryddet ut av skrotbua. Jeg sverget etterpå på at dette var de siste rosene vi skulle plante på maaaange år. (Ja, vi får vel se da.....)


Men bortsett fra det, så former det seg til rundt verandaen. Stiene er anlagt og fått grus, rosene er plantet. Så nå gjenstår det å flytte litt stauder og plante nye. Jeg har vært å "plyndret" staudene til min mor idag. Neida, hun skal avvikle hagen som hun sier, så da var det bare å forsyne seg. Det var astilber i 3 forskjellige farger, daglilje, primula, riddersporer, høstfloks, brudeslør....Diiiiiiiigre rotklumper som kan deles i både 3 og 4 deler før jeg planter dem her. Så tett planting blir ikke noe problem! :) Skal prøve å få tatt bilder imorgen.4 kommentarer:

MarJE sa...

Ja, ditta høyrest kjent ut. Men når vi kjem til ein ny sesong og nye fristelsar er all gravinga frå året før gløymd (ivertfall til vi skal stikke spada i jorda og den ikkje vil ned p.g.a stein :(( ). Det er eit slit med roseplanting. Har planta x- antal sjølv i år.
Men tenk all blomstringa du kan gle deg til.....neste år:)))
Heldig du er som har fått deg så mange stauder. Gled meg til å sjå korleis det blir.
Ha ein fin morgondag.

Vivishagerom sa...

Jeg må le når jeg leser her. Jeg har også lurt på hvorfor jeg gidder all denne gravinga, men jeg elsker roser, så da så ;) Skjønner deg veldig godt at du blir lei, når det er mye stein! Men det blir sikkert kjempe fint!

Gleder meg til bilder! Klem

Unknown sa...

Vi har også masse stein! Sympati!! Jeg har nok egentlig vært for sløv når jeg har plantet mine roser, og det får jeg sikkert angre på siden....Gleder meg til å se flere bilder! Og så kjekt å kunne få en masse stauder slik at hagen blir full ganske kjapt!
Ha en flott dag og fin helg!!

Villrose sa...

Ja der er ren, skjær galskap å plante roser i en steinbefengt jord! Vet vel jeg som har plantet godt over hundre i samme... ;-)